Estas últimas semanas andivemos traballando sobre a alimentación saudable.
Como tamén estamos levando a cabo no
Proxecto: Un xogos con historia, decidimos coñecer alimentación que levan os deportistas.
O primeiro que fixemos foi
elaborar unha lista das comidas que pensabamos que eran as máis axeitadas,
despois investigamos coas nosas
familias, e finalmente debatemos entre nós.
Por outra banda tivemos a gran sorte de ser invitados a
participar no Proxecto BODY, que se ven levando a cabo entre o IES A Sangriña (centro coordinador),a
Residencia da terceira Idade, Avelaíña, San Xerome e o CEIP A Sangriña xunto
con centros de ensino de Francia, Portugal, Polonia, Italia, Reino Unido e
Romnía, nun proxecto asociativo promovido pola Comisión Europea dentro do
sistema ERASMUS.
O tema do proxecto é a
reflexión sobre o corpo humano
desde diversas perpectivas: física, emocionais, sociais, artísticas e
nutricionais (neste apartado é no que participamos).
O noso traballo consistía en
investigar a alimentación dos deportistas e as súas repercusións no deporte que
levan a cabo.
Despois de investigar e
traballar sobre o tema, chegou o gran día!
O venres, 18 de marzo xuntámonos no IES A Sangriña xunto cos demáis
centros participantes no proxecto BODY.
Alí fixémoslle unha entrevista a deportistas da zona: Verónica Pérez Pacheco (Judoka) Elsa Pena (Triatleta), Borja Cadilla (atleta), Alberto Díaz ( piragüista).
Alí fixémoslle unha entrevista a deportistas da zona: Verónica Pérez Pacheco (Judoka) Elsa Pena (Triatleta), Borja Cadilla (atleta), Alberto Díaz ( piragüista).
As preguntas que fixemos os
centros participantes, versaron sobre diferentes temas: motivacións, sacrificicios, adestramentos, valoración persoal,
alimentación, beneficios persoais e profesionais da práctica deportiva.
No hay comentarios:
Publicar un comentario